Milline on Sinu tänulikkuse-nimekiri?

esmaspäev, veebruar 06, 2017

Tänulikkus on üks tugevamaid positiivseid tundeid, mida saame tunda. Öeldakse, et see on kõigi positiivsete tunnete alus. Minu jaoks on tänulikkus alandlik tunne, mis on sedavõrd puhas, ilus, isetu ja mis avab südame kogu maailmale.

Sageli otsime erilisi põhjusi, miks tänulik olla, aga tegelikult on meil mustmiljon põhjust igal ajahetkel, et öelda AITÄH. Vaja on lihtsalt avardada oma meelt, näha suuremalt, märgata pisidetaile ja lõpetada asjade iseenesest võtmine.

Ma hakkasin mõni aeg tagasi (umbes aasta tagasi) pidama tänulikkuse märkmikku. See on täiesti tavaline märkmik, kuhu kirjutan aeg-ajalt (vahel sagedamini, vahel harvem) sisse 42 asja, mille eest tänulik olen. Lisaks sellele kindlale numbrile on soovituslik nimekirja koostada vasaku käega (kui oled paremakäeline), kuid selleks mul kannatus puudub. Kirjutan viimasena lause: "Aitäh, minus on tänulikkus" vasaku käega ja ainuüksi see võtab täiega aega :D

Muide, üht soovitust olen veel kuulnud - kui on elukaaslasega raske periood ja tundub, et ilusaid hetki justkui polegi, siis soovitatakse võtta selline tänulikkuse-märkmik ainult elukaaslase/armsama/abikaasa jaoks. Pane sinna igal õhtul kirja kasvõi 10 asja, mille eest Sa talle tänulik oled. Energia, fookus ja meelestatus peaksid tänu sellele muutuma suhteliselt kiiresti. Sest alati, absoluutselt alati on olemas ka positiivne külg. Nagu Anthony Robbins ütleb, siis sel ajal, kui me lubame võimust võtta negatiivsel, me teadlikult keerame positiivse kinni. Kui aga sel momendil oskaksime teadlikult avada positiivsuse-kanali, siis muutuks energia ja asjad ei pruugigi enam nõnda negatiivsed tunduda. Sest isegi kõige suurema tüli korral on põhjuseid tänulik olla mitmeid - et teine sinu vastu aus on, et ta näitab sulle su teist poolt, et sa julged enda emotsioone väljendada, et te usaldate teineteist sedavõrd, et tunnete vabalt teineteisele end avada jne...


Nagu juba mainisin, siis tänulikkus on minu jaoks pühalt alandlik tunne. See toob armastuse mu enda südamesse ja loob usalduse terve Universumi vastu. Nii tihti tahaks mõelda peaga, olla ratsionaalne, loogiline ja planeeriv, kuid nii kipume kaotama elu tõelisi hetki. Seetõttu on need tänulikkuse-nimekirjad nii head. Toovad tagasi juurteni ehk selleni, mis tegelikult siin elus tähtis on.Täna tuleks minu tänulikkuse nimekiri selline:

* Ma olen nii tänulik, et ajakirjas Anne&Stiil on sel kuul minu lugu ja loo autoriks "Kirjutaja Getter". See oli minu jaoks nii tähtis :)

* Ma olen tänulik, et täna oli nõnda ilus päikseline ilm ja et sõbrants mind jalutama kutsus.

* Minus on tänulikkus, et ma teadlikult püüan vastu võtta hoolt, mida minu suunas jagatakse. See on raske vahel, sest olen harjunud olema iseseisev ja enda eest hoolitseda laskmine nõuab teadlikkust.

* Minus on suur suur tänulikkus, et me leidsime imelise suuuuuure ja valge unenäopüüdja Universaal Universumist ja see meie magamistuppa nõnda ideaalselt sobib.

* Minus on tänulikkus, et mu rasedus on kulgenud nii sujuvalt ja hästi ning olen saanud iga hetke nautida.

* Minus on tänulikkus meie kodu eest. See imeline aura, mis siin on, teeb mind õnnelikuks ja rõõmsaks. Olen leidnud oma koha ja me maitse ning eelistused kodu sisustamisel on nii sarnased.

* Ma olen tänulik oma tervise üle. Mul on kaks kätt ja kaks jalga, mul on võime liikuda, mul on terved silmad ja ma näen maailma ilu. Ma olen terve ja elurõõmus!

* Ma olen tänulik meie koerakese eest. Kuigi ta ajab mind vahel natuke tigedaks, sest ma ei ole just maailma suurim loomasõber, siis tegelikult on ta nunnu ja tore. Õpetab seda, et jalutama peab rahulikult, õpetab kannatlikkust ja õpetab enda energiate paremat tunnetamist. Ta näitab mulle kõrvalt minu enda nõrkusi ja seda, miks ning mille peale ma ärritun.* Loomulikult olen ma tänulik oma armastatule. Tema jaoks jääb sõnu väheks, sest iga sõna tundub nõnda tühine. Olen tänulik, et ta on mu kõrval. Et elu meid kokku viis. Et me üksteist toetame, abistame, nõustame ja pushime. Olen tänulik, et ka rasketel hetkedel kehtib meil põhimõte - me oleme alati samas paadis, no matter what. Me oleme meeskond, liit, ühtne perekond ja isegi, kui on erimeelsused, siis tuleb need "samas paadis" ära lahendada.

* Olen tänulik, et sain kogeda hüpnosünnituse kursust. See on andnud mulle palju enesekindlust, julgust, selgust ja avardanud mu vaatenurki rasedusest ning sünnitusest palju.

* Olen tänulik oma ilusate ja heade sõprade üle, kes mu kõrval on. Nad toetavad, on olemas, armastavad ja hoiavad mind. Ja mina püüan neile samaga vastata!

* Ma olen tänulik oma vanematele ja õele-vennale ning vanaemale. Olen nii tänulik, et ema mul alles mõned päevad tagasi ütles, kui väga-väga ta mind armastab. Sageli me ei ütle üksteisele (va elukaaslane või väikesed lapsed), kui väga me neid armastame, aga see on tegelikult oluline.

* Olen tänulik erinevatele koolitustele ja kursustele, mis mu ellu on tulnud. Tänu nendele olen iseennast nii palju rohkem tundma õppinud. Jah, see pole olnud alati mugav ei mulle ega mu lähedastele, kuid tänu nendele olen ma täna palju puhtamates suhetes absoluutselt kõigiga.

* Olen tänulik, et meil on puhast vett, mida juua ja et ma saan sooja duši all käia. Olen tänulik vaikuse ja rahu eest, mis meie ümber on. On tänulik, et meil on ilus loodus ja geograafiliselt rahulik piirkond. Minus on tänulikkus puhta õhu ja toidu eest, mida poes nii rohkelt saada on.

* Minus on tänulikkus, et ma saan teha tööd, mida armastan. St et kirjutamine ongi minu igapäevane töö ja see endiselt tekitab minus rõõmu ning naudingut. Mu hobi on mu töö ja mu töö on mu hobi. AITÄH tervele universumile ja aitäh ka minule endale, et ma olen selliselt oma elu saanud üles ehitada.* Ma olen tänulik absoluutselt igale inimesele mu minevikus, kes on mulle lähedasemad ja kallimad olnud, kuid keda täna igapäevaselt enam mu elus ei ole. Tänu neile olen ma näinud ennast kõrvalt, olen arenenud ja õppinud, muutunud ja muudatusi ellu viinud. Olen aru saanud, miks tol ajal nii haiget sain ja mis protsessid seal taga tegelikult olid. Saan aru, et kõik kogemused siin elus on vajalikud ning ütlus, et igas halvas on midagi head, peab paika.

* Minus on tänulikkus iga reisi eest, mida olen saanud kogeda. Reisimine on imeline. Maailm on imeline ja avastamist väärt!

* Ma olen tänulik, et mu detsembris ostetud jope endiselt kenasti selga läheb.

* Ma olen tänulik, et avastasin ükspäev nii hea muusikapala, mis mind täiesti lummab ja mida võingi kuulama jääda!

* Ma olen tänulik Joonasele, et ta tutvustas mind Synctuitioniga (kirjutan sellest mõnikord pikemalt). Need 3D meditatsioonipalad on lihtsalt niivõrd haaravad, et ma rändan iga kord võludemaal, kui neid kuulan!

* Olen tänulik, et sain toimetada esimest raamatut. See kogemus oli väga arendav ja avardav ning tunnen, et võiksin seda veelgi teha.

* Minus on suur tänulikkus, et seda blogi loevad nõnda paljud inimesed ning et vahel mõni postitus inspireerib teid rohkem, mõni vähem. Olen aru saanud, et minu huvi ja soov ongi tugevalt seotud ühiskonnaga ning on ainult rõõm, kui saan läbi kirjasõna inspiratsiooniks olla. (kuigi eks selle kaalulanguse puhul oli inspiratsiooniks lisaks sõnadele ka reaalsed teod, eksole).

* Olen tänulik tänase keskpäevase une eest. See oli nii magus ja hea!

....
....
....

Ja nii see list võikski jätkuda. Lõpetan praegu, on õhtusöögi aeg ja kui ma siin veel kaua kirjutan, siis venib söömise aeg liiga hiliseks. Ma soovin aga mõistlikul ajal süüa :)


Mis on Sinu tänulikkuse nimekiri?

Iga päev on see erinev. Täna on täna ja homme on see juba uus. Võta endale märkmik või kasvõi 10 minutit, et vaadata oma elule/päevale ja panna kirja või mõttes lausuda aitäh erinevate suuremate ja väiksemate nüansside eest, millele tänulik olla.You Might Also Like

0 comments