Aasta 10 kõige populaarsemat blogipostitust

pühapäev, oktoober 08, 2017

Mõtlesin, et vaatan ise huvi pärast, mis need kõige populaarsemad blogipostitused on olnud. Ja siis mõtlesin, et jagan neid ka teiega :)1. KUIDAS KAKS NAIST OMAVAHEL LAPSE SAAVAD?

.... just see on küsimus, mida on minult raseduse ajal kõige enam küsitud. Kuidas kaks naist omavahel lapse saavad? Võiks ju arvata, et uuritakse lapse sünnitähtaja või minu tervise kohta. Ei, alati ja alati tuleb ikka teemaks see, et kuidas naispaar siis ikkagi lapse saab.


2. MIKS LÄHEDUS NII HIRMUTAV ON?

Erinevad uuringud on näidanud, et inimese üks põhivajadustest on lähedus, aga samal ajal, kui seda nii väga vajame, seda ka kardame. Me tahame ühendust, sidet, armastust, lähedust, aga loome endale alateadlikult kaitsemüüre ette. Miks? Miks me muudame end õnnetuks ja üksikuks, vältides tõelist lähedust?


3. KOGEMUS: KUIDAS MA KAOTASIN 15 KILO

Suhteliselt uskumatu on mõelda, et ma kaalusin lõpurasedana ka vähem, kui ma kaalusin mõned aastad tagasi (u 3-4 aastat). Ma ei olnud otseselt paks, pigem selline nunnu trullakas. Enne rasedust kaalusin aga nii vähe, et ei mäletagi, millal viimati nii heas kaalus olin. Mida ma siis tegin, et muutus aset leidis?


4. KODUSÜNNITUS KUI JULGE ETTEVÕTMINE?

Olen nii mitmeid kordi kuulnud ühte ja sedasama reaktsiooni, kui inimesed kuulevad, et mul oli kodusünnitus. Nad ütlevad - "julge". Ja mina ei saa aru. Võinoh, eks ma ühelt poolt ikka mõistan, et paljude jaoks ongi kodusünnitus julgustükk, kuid teisalt ma ei saa ka aru. Ütlen kohe ära, et ma ei propageeri 100% kodusünnitust. Ma olen selle poolt, et igaüks peaks sünnitama seal, kus ta tunneb end kõige turvalisemalt ja rahulikumana. Võib-olla seepärast ongi minu jaoks sõna "julge" nii veider selles kontekstis.


5. MINU NÕUANDED SÜNNITUSEKS

Huuh, sünnitus on läbi! Tegemist on imelise elusündmusega, mis näitab, milleks kõigeks on naised võimelised. Me oleme ikka ühed väekad tegelased ning meie beebid, kes selle teekonna koos meiega läbivad, on sama väekad. Uskumatu kogemus :)


6. SÜNNIPÄEVAPIDU VIGRI KOHVIKUS

Nädalavahetus oli meil tore - laupäeval käisime Klaarsuses (link) malasid meisterdamas ning pühapäeval tähistasime Ingridi sünnipäeva ja Neo minisünnipäeva uues täistaimetoidu restoranis Vigri (link).


7. KUMMA EEST SA PAREMINI HOOLITSED - ENDA VÕI AUTO

Olen sageli mõtisklenud teema üle, mis puudutab enda eest hoolitsemist. Just sellest aspektist, et miks meil on nii raske enda eest päriselt, sügavuti ja põhjalikult hoolitseda, end puhastada ja endale restart teha, kuid näiteks auto eest hoolitseme küll?

8. KAS SA OLED TÖÖ MÕTTES ENDA ÜLE UHKE?

Ma kohta liiga harva inimesi, kes ütlevad, et nad on oma tööst vaimustuses. Enamik vastab, et töö on normaalne. Võib teha kah. Täitsa okei. Ega paremat ju saada pole. Käib küll. Praegu on okei. Muud pole leidnud. Jne jne.


9. KUIDAS VEETA IDEAALNE PÄEV?

Ideaalne päev - küll see on subjektiivne mõiste! Minul on mitu erinevat versiooni ideaalsest päevast ja mõtlesin, et jagan neid ka siin :)


10. KUHU SINA OMA SUHTES PÕGENED?

Mis üldse tähendab “põgenemine”? See tähendab seda, et eraldud partnerist, elust, reaalsusest, kohalolust, lood enda ümber kaitsemüüri, oled emotsionaalselt, vaimselt või füüsiliselt kättesaamatu.

You Might Also Like

0 comments