Ilu meie sees ja meie ümber

laupäev, oktoober 15, 2016

Sel nädalavahetusel (14-16 oktoober) toimub Eesti Näituste messikeskuses ilumess Ilu Sõnum. Kuna see on meiega perega seotud, siis oleme kõik siin viimased nädalad hinganud ilumessi rütmis.

Seoses ilumessiga hakkasin mõtlema ilule ja välimusele üldisemalt. Põhikoolis ja gümnaasiumis pöörasin ma oma välimusele palju tähelepanu. Võib-olla et ülemääragi. Alati pidid olema kõik asjad omavahel sobivad, nagu komplekt. Riideid oli mul meeletult.

Ülikoolis see kõik jätkus. Umbes aastake-kaks oli mul tõelist beibe aega, hihiii. Tagantjärgi mõeldes on see naljakas, aga sel perioodil elades oligi tarvis juuksed mustaks värvida, tumepruune kontaktläätsi kanda, solaariumis käia, end täiega meikida, Guessi riideid osta, ebayst Guessi käekotte tellida jne :D Lahe aeg, kui nii mõelda. Väärtused ja põhimõtted olid hoopis teised....

Sõpradele tuli vist eriti üllatusena, kui ma sellises beibe-staatuses teatasin, et võtan seljakoti ning lähen 6’k s kuuks Indiasse. Sealne elu suunas mind välise asemel oliliselt rohkem rõhku pöörama sisemisele. Sain seljakotis olevate riietega hästi hakkama ja süda muutus tegelikult hoopis õnnelikumaks ning vabamaks.

Mulle on alati meeldinud end ilusti riidesse panna (aga mitte end üles lüüa!), uusi riideid osta ja üleüldse riideid lappida. Kodus on mu lemmiktegevus riiete kuivamapanek, seejärel nende kokkupanek ja kappi asetamine :D

Pole üllatus, et paarisuhe mõjutab meid palju. Oma eelmise kaaslase kõrval muutusin meeletult, eriti just riietuses ja enda eest hoolitsemises. Olin mõjutatud tugevast arvamusest, et välimusele tähelepanu pööravad inimesed on võltsid, pealiskaudsed ja valede põhimõtetega.

Nüüd olen enda meelest leidnud tasakaalu. Olen kohas, kus proovin võrdsena hoida nii oma sisemist ilu ja õitsemist, aga ka välist sära ja hoolitsust.

  • Korralik riietus toetab minu enesetunnet ja –kindlust.
  • Värvilised ja heledad riided teevad mul tuju oluliselt paremaks.
  • Viisakalt riietumine pakub ka inimestega suhtlemisel paremaid eeldusi. Tahame või ei, esmamulje antakse välimuse põhjal.


Viimase kahe aasta jooksul olen enamuse oma riideid ära andnud ja laiali jaganud. Nende aeg sai täis mu jaoks. Juurde olen ostnud oluliselt läbimõeldumalt, aga emotsioonioste on ikka, kellel neid poleks :) Seepärast ongi Ilumess nii mõnus koht – seal on imeliselt palju riideid, aksessuaare, kosmeetikat jne, millega end hellitada. Kõik head tegijad ühes kohas koos, mmm!

Kokkuvõtvalt öelduna on mu point see, et jah, sisemise ilu eest hoolitsemine on oluline ja see toidab meie hinge ning elurõõmu, aga ka välimus on tähtis, sest see peegeldab meie väärtushinnanguid, suhestab meid maailmaga ning tekitab ka hea enesetunde. Mina kaalude tähtkujus sündinuna soovin igal pool leida tasakaalu. Ka siin.

Ehk siis – nädalavahetusel Ilumessile, 

nädala sees joogasse ja igapäevaselt mediteerima!
Ingrid, Getter ja Eike Ilumessil, 14.10.2016

Mina 2012.aastal
Foto: Keidi Porval
Indias, 2010

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 comments